Färdigställd: 05 aug, 2021

DataJuristen

Projektet — områden:

 – Webbutveckling
– Grafisk profil

“Expertis inom datajuridik från roller som Dataskyddsombud i en mellanstor kommun såväl som myndighetschef på Ålands tillsynsmyndighet. “

Om projektet

Syftet
Utmaningen

Datajuristen är specialiserad inom GDRP, personuppgiftspolicies, IT-rätt, upphovsrätt och förvaltningsrätt. Hemsidan är ett sätt att sprida intressanta rättsanalyser för att långsiktigt driva in konsultarbeten.

Genom rättsanalyser och blogginlägg kan besökare tydligt läsa och utbilda sig, och på så sätt kommer Datajuristen vara deras förstahandsval när de väl råkat ut för något som han har skrivit om.

Med en tydlig UX- och UI-strategi och självklara färgval skapade vi en minimalistisk känsla för att göra det för komplicerat för läsaren. För att skapa organisk trafik via Google har vi sökmotorsoptimerat hemsidan  och på så vis gjort den levande, dygnet runt. Vi hjälpte dessutom Datajuristen med skapandet av en ny logga, likaså en väldigt enkel och minimalistisk.

Den största utmaningen med uppdraget var att göra det så smidigt som möjligt för Datajuristen att skriva och lägga ut rättsanalyser och blogginlägg som han tidigare gjort, men denna gång via våra program. Med hjälp av en workshop och lite träning så löste vi det utan några problem.

Typografi

Spectral

AaBbCcDdEeFfEeGgHhIiJjKkLlMmNnOo
PpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZz

0123456789
!@#$%^&*/)

Quicksand

AaBbCcDdEeFfEeGgHhIiJjKkLlMmNnOo
PpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZz

0123456789
!@#$%^&*/)

“Kommentar kommer inom kort, håll utkik.

– Joakim Söderberg

Datajurist.se